Arctic Infra tilldelas rekordkontrakt

Arctic Infra har tilldelats entreprenaden Autio-Anttis Väg 395, det enskilt största kontraktet sedan företaget grundades 2019. Projektet är en del av MaKS, Malmtransporter Kaunisvaara Svappavaara, och beräknas påbörjas i slutet av maj 2023. 

Entreprenaden Autio-Anttis Väg 395 innefattar breddning och förstärkningsåtgärder för en cirka 20 km lång sträcka mellan orterna Autio och Anttis i Pajala kommun. Det främsta syftet är att öka sträckans framkomlighet och trafiksäkerhet då det nuvarande vägnätet inte är dimensionerat för det växande transportbehovet av tung trafik. 

En annan viktig del av projektet är att säkerställa en säker trafikmiljö och bebyggelsemiljö för boende i närområdet. Som en del av detta ska en gång- och cykelbana anläggas samt vissa bulleråtgärder genomföras.  

Entreprenaden är Arctic Infras största enskilda kontrakt sedan starten 2019 med ett ordervärde som uppgår till 186 000 000 kr. 

- Vi på Arctic Infra är stolta över förtroendet samtidigt som vi är ödmjuka inför uppdraget. Detta kontrakt är ett kvitto på att vi byggt en stark välmående organisation som nu klarar av att ta sig an större och mer omfattande projekt. Vi ser fram emot att stärka infrastrukturen och därigenom säkerheten för såväl gruvverksamheten i Kaunisvaara och boende efter vägen där malmen transporteras, säger Mikael Norman, arbetschef på Arctic Infra Mark & Infrastruktur.

Projektet beräknas starta i slutet av maj och färdigställas under tredje kvartalet 2023. 

Avtalsspärr råder till och med 21 april 2023. 

Vid frågor kontakta, 

Mikael Norman, Arbetschef Mark & Infrastruktur
mikael.norman@arcticinfra.se eller 070 - 326 90 33

Josefin Hellberg