Arctic Infra ISO-certifieras inom kvalitet och miljö

Arctic Infra har nu certifierats enligt kvalitetsstandard ISO 9001 för systematiskt kvalitetsarbete och ISO 14001 för miljöledning. Certifieringarna gäller för verksamhetens samtliga affärsområden och utfärdades av SBcert den 13 juni 2022.

Sedan starten 2019 har Arctic Infra haft en mycket stark tillväxt. Idag har bolaget tre affärsområden, från mark och infrastruktur till anläggning, drift och underhåll. Nu har Arctic Infra genomgått en certifiering för kvalitetsstandard ISO 9001 och 14001. ISO 9001 säkerställer kvaliteten på samtliga processer inom verksamheten och ISO 14001 ser till att det finns ett aktivt miljöarbete och ledningssystem för detta. Certifieringarna gäller för samtliga affärsområden.

- För oss är det en självklarhet att kunna leva upp till de kvalitets- och miljökrav som vi, våra kunder och samhället ställer på oss. Genom dessa certifieringar säkerställer vi att vi jobbar på rätt sätt idag, och att vi har de interna strukturer och processer som behövs för att fortsätta förbättra verksamheten och på så betrygga kvaliteten över tid, säger Susann Henriksson, verksamhetsutvecklare på Arctic Infra.

För att uppnå respektive certifiering har Arctic Infra haft externa revisorer på plats som grundligt gått igenom ledningssystemen för kvalitet och miljö. De har bland annat utvärderat huruvida det som kommuniceras på ledningsnivå överensstämmer längs med hela värdekedjan, så som i produktionen.

- Dessa certifieringar är stämplar på att det finns en röd tråd genom hela Arctic Infra gällande kvalitet och miljö. När ett bolag växer i den takt som vi har gjort kan det vara svårt att hålla ihop alla delar. Därför har vi under hela vår resa lagt mycket arbete på att bibehålla den struktur, tydlighet och samhörighet som gjort oss framgångsrika, säger Annika Niskala, KMA-chef på Arctic Infra.

För att säkerställa att certifieringarna efterföljs görs det löpande revisioner under året och vart tredje år ska en omcertifiering genomföras. Arctic Infra planerar även på att certifieras enligt kvalitetsstandarden 45001 för arbetsmiljö.

- Jag vill rikta ett särskilt tack till vår verksamhetsutvecklare Susann Henriksson och vår KMA-chef Annika Niskala som tillsammans drivit detta arbete med största möjliga engagemang och noggrannhet. Det här ger oss en väldigt bra grund att stå på för fortsatt verksamhetsutveckling, säger Mikael Johansson, vd på Arctic Infra.

Johanna Öhman