Arctic Infra färdigställer vägprojekt i Pajala kommun

Malmen från den återöppnade Kaunisvaaragruvan ska fortsätta levereras tryggt och säkert, därför krävdes ett omfattande breddnings- och förstärkningsarbete på väg 395 mellan Palokorva och Junosuando. 90 tons ekipage från Kaunisgruvan krävde en genomgående framkomlig väg med 8–10 minuters intervall för att inte behöva bli stående och vänta, vilket ställde höga krav på både planering och genomförande. Nu är projektet färdigställt och besiktat.

- Projektet har gått jättebra. Vi har levererat en bra produkt i både kvalitet och i rätt tid. Förstärkningsjobb denna tid på året är alltid en utmaning på våra breddgrader, där vi även kan lägga till en intensiv tung trafik säger Johan Molin, Arbetschef Arctic Infra

Projektet påbörjades i juni 2022 och färdigställdes i oktober 2023. Nu återstår endast erfarenhetsåterföring som bland annat involverar möte med beställaren för att båda sidor ska ges möjlighet att utvärdera projektet och identifiera vad som fungerat bra, och vad som kan utvecklas ytterligare för framtida projekt.

Har du frågor om projektet? Kontakta Johan Molin så berättar han mer.

Johanna Öhman