Arctic Infra anlägger vindkraftsparken Tomasliden

Arctic Infra tilldelas ny entreprenad av vindkraftsjätten wpd Scandinavia, en av Europas ledande aktörer inom vindkraft. Entreprenaden innefattar mark- och anläggningsarbeten för nyanläggning av vindkraftsparken Tomasliden och beräknas starta i slutet av november 2022.

Vindkraftsparken Tomasliden är belägen i Norsjö Kommun i Västerbotten cirka tio kilometer väster om Bastuträsk och kommer bestå av totalt tio vindkraftverk med en totalhöjd av 200 meter. Platsen lämpar sig väl för vindkraft då den är högt belägen samtidigt som den ligger på behörigt avstånd från annan bebyggelse.

– Vi på Arctic Infra är glada över att få bidra till utvecklingen av förnybar elproduktion. Vi tackar wpd Scandinavia för förtroendet och ser fram emot att få dra igång projektet och stärka Sveriges hållbara elförsörjning, säger Daniel Isaksson, arbetschef.

Projektet startar i november med förstärkning och byggnation av anslutande vägar. Utöver detta innefattar entreprenaden även grundläggning av fundament, gjutningsarbeten samt Bergarbeten.

Projektet beräknas färdigställas under Q4 2023.

Vid frågor kontakta,
Daniel Isaksson
Arbetschef
daniel.isaksson@arcticinfra.se

Rakel Karvonen